dijous, 18 de març del 2010

CONVOCATÒRIA CIUTADANA PER MONÒVER

Els ciutadans i ciutadanes del Vinalopó venim patint uns governs municipals seguidors de les polítiques que s'estan portant a terme des del Govern autonòmic. L'augment de l'atur i la precarietat laboral amb el corresponent increment de l'economia submergida, l'abandonament progressiu de l'agricultura, la nul·la inversió en sectors productius amb valor afegit relacionats amb el medi ambient i els pocs instruments de participació ciutadana, son algunes de les problemàtiques de la comarca que els governs locals del PP no han sabut solucionar. Tot açò com a conseqüència del col·lapse d'un model de creixement basat en la construcció i l'especulació immobiliària, impulsat pels governs locals, i que ha
suposat l'abandonament a la seua sort dels sectors tradicionals agraris i industrials.
Vist aquest panorama resulta imprescindible una alternativa real a la política realitzada des de les institucions valencianes en general i a la dels governs municipals com el de Monòver en particular. L'activitat dels col·lectius locals d'EUPV i els moviments cívics compromesos amb altra manera de fer les coses en la comarca del Vinalopó, no solament han de fer oposició, sinó articular-se com una vertadera alternativa política, econòmica, social, mediambiental i cultural.
En Monòver la situació de l'atur és hui en dia una de les problemàtiques que més preocupen a la població. Monòver ha basat la seua economia en tres sectors que han tingut un pes específic en
l'evolució de la ciutat en els últims anys: l'agricultura, la industria i el calçat. Durant els últims anys ha hagut un abandonament progressiu de l'agricultura i el sector de la industria i el calçat han patit una important destrucció de treball.
Tenim importants reptes per davant com la diversificació industrial, la creació de llocs de treball, el medi ambient com a eix transversal en les actuacions de l'ajuntament, el suport a l'agricultura, dissenyar un Pla General ambiental, social i econòmicament sostenible per a Monòver amb la major participació possible, tot açò i molt més és urgent i prioritari per a la nostra ciutat.
Esquerra Unida de Monòver és hui eixa força política capaç d'encapçalar l'alternativa als distints partits des de l'esquerra en benefici de la majoria de la població. A pesar d'açò és necessari en aquest procés implicar a més gent per a articular una Esquerra forta i millor organitzada que siga
capaç de donar respostes a les necessitats de Monòver i per extensió del País Valencià. Per tant, pensem, que el camí adequat per a aquest nou projecte és la convergència de l'esquerra social al voltant d'Esquerra Unida Monòver, generant una dinàmica de participació. És per açò que hem de convocar les persones (tenim que convocar a les persones) que s’identifiquen amb l'esquerra alternativa i que partint de les diferents inquietuds i sensibilitats (ecologistes, nacionalistes, sindicals, feministes...) i també militants de col·lectius i associacions (de veïns, AMPAS, esportives, culturals, juvenils, defensa dels animals...) puguen conformar aquest projecte tan important a la vegada que necessari per a Monòver.
Aquesta convocatòria ha de fer-se des de la base i atenent especialment a les aportacions individuals. Un procés obert, amb unes normes de funcionament reconegudes i clares que faciliten la participació però renunciant explícitament a dissenyar un resultat final predeterminat. A curt termini, hi ha que afrontar un objectiu específic i immediat: les eleccions municipals i autonòmiques de 2011. Des d'aquesta perspectiva, Convocatòria Ciutadana per Monòver s'ha de dirigir a la conformació d'un programa electoral per a Monòver amb aportacions per al conjunt del País.
Entenem que és imprescindible vincular els dos processos per a fer-los convergir en un únic: la resposta a la problemàtica local s'ha de vincular amb la més general de País. L'alternativa nacional no té sentit sense el impuls i l'aportació des dels barris i les localitats. El treball s'ha de fer des de baix cap amunt, començant per les inquietuds sectorials i col·lectives per a acabar articulant propostes per a Monòver i per extensió per a la comarca i el País. Però no podem entendre aquest objectiu fonamental com un punt d'arribada. Bé al contrari, ha de suposar el punt de partida per a conformar un moviment polític i social alternatiu d'esquerres. Aquest ha de ser el vertader objectiu, amb la perspectiva de la transformació de la realitat del municipi de Monòver i del País, és per açò que EU de Monòver deu posar tot el seu actiu al servici del mateix. La recuperació dels espais polítics perduts, i la generació de nous, solament podrà aconseguir-se amb plantejaments radicalment democràtics que pressuposen la participació ciutadana en la presa de decisions.
Per a combatre la degradació democràtica, l'esquerra ha de basar la seua acció en els principis de l'ètica, la transparència i l'austeritat, demostrant en la pràctica quotidiana que "altra manera de fer política és possible".

DIVENDRES 26 DE MARÇ
20:30 HORES
Casal Jaume I (Monòver)
Intervencions:
Bernabé Aldeguer.
Coordinador Comarcal EUPV-Vinalopó Mitjà.
Membre del Consell Polític Nacional EUPV.
Pascual Martínez.
Coordinador Comarcal EUPV-Alt Vinalopó.

Pots adherirte a:
eupvmonover@gmail.com