dimarts, 21 de setembre del 2010

VAGA GENERAL 29 DE SETEMBRE


PER L'OCUPACIÓ!
PER UNA EIXIDA SOCIAL A LA CRISI!
PER L'ÈXIT DE LA VAGA GENERAL!

Quasi 5 milions de persones en atur, congelació de les pensions i augment de l'edat de jubilació en un futur pròxim, retallades salarials i socials, acomiadament fàcil i barat, més poder per als empresaris… En aquesta crisi, els que treballem i, amb nosaltres la immensa majoria dels ciutadans i ciutadanes, poc hem tingut a veure, però som qui estem pagant-ne les conseqüències.
La crisi econòmica que estem patint és una crisi del sistema capitalista agreujada per les ànsies especulatives del capital financer (bancs, fons d'inversió, asseguradores, etc.).
A Espanya, la crisi és molt més greu perquè existeix un model econòmic pervers, defensat tant pel PSOE com pel PP, basat en l'especulació i la corrupció, amb baixos salaris i escassa protecció social, pèrdua de drets per als treballadors i les treballadores i endeutament de les famílies i les petites empreses, entre altres coses. Aquesta és la causa principal que l'atur siga el doble que a Europa.

El gran capital financer aprofita la crisi per consolidar el seu domini, reduir els salaris i les pensions, retallar encara més el pobre Estat de Benestar que existeix a Espanya, atacant allò que és públic, i afeblint la democràcia. El Govern de Rodríguez Zapatero s'ha agenollat enfront d'aquestes exigències i aplica un dur programa d'ajustament, que redueix salaris en el conjunt de la funció pública i congela les pensions; aplica una reforma laboral que abarateix l'acomiadament i ataca conquestes històriques dels treballadors i treballadores, i lliura la meitat de l'estalvi del país
als banquers amb la privatització de les Caixes d'Estalvi.

El Govern diu que aquestes mesures són inevitables, però això no és cert. Hi ha una altra forma d'eixir de la crisi, donant suport a l'economia real i creant ocupació. El Govern diu que ho exigeixen els mercats, però, almenys, hauria d'explicar qui són aquestos mercats, perquè tenen noms i cognoms ben concrets. Són els grans banquers (Botín, per exemple, a Espanya), i els que controlen els grans fons d'inversió. Ells especulen contra el deute, controlen el FMI, i imposen el consens de Brussel·les (del que participen tant el PSOE com el PP) per a aplicar les polítiques neoliberals a tots els països de la UE.

I això enfront de la immensa majoria de la població, especialment treballadors i pensionistes. El Govern té una especial responsabilitat perquè traeix la seua base social i molts dels qui l’han votat. S'ha convertit en el “ganxo d'esquerres” del neoliberalisme contra els treballadors.
Però no cal caure en la desesperança, existeix alternativa. Una alternativa que es basa en una eixida social de la crisi i en la mobilització per a conquistar-la. Per això, Esquerra Unida ha estat defensant la necessitat d'una Vaga General i, ara, una vegada convocada pels sindicats de classe, treballa perquè siga un èxit i, així, detenir l'ofensiva del neoliberalisme.
Esquerra Unida proposa:

  • Prioritàriament, treball per a tots amb drets. Plena protecció en cas d'atur.
  • Que paguen més qui més tenen per a crear ocupació i finançar serveis, pensions i protecció social, públics i avançats, mitjançant una fiscalitat progressiva.
  • Suport a l'economia real, ajudant a petites empreses i autònoms, sota criteris de creació d'ocupació i desenvolupament sostenible, creant i enfortint un sector públic que lidere la transformació del model productiu. La Banca pública com a necessitat.
  • Regeneració democràtica mitjançant la participació ciutadana. Control democràtic de l'economia i les empreses. Mateixos drets i deures. Cap discriminació. Llei electoral justa.
SOBREN RAONS!

Si vols més informació: