diumenge, 4 d’octubre del 2009

NOTA DE PREMSA EUPV

Esquerra Unida rebutja el Projecte de Llei de Ciutadania Corporativa - perquè privatitza la solidaritat -.
La formació d’esquerres ha presentat una sèrie d’esmenes en les què critica que aquest projecte eixit de la ma del conseller Rafael Blasco “aconsegueix marginar a les ONG’s, privatitza la solidaritat, deixant-la en mans d’unes quantes empreses escollides per la Generalitat i propiciant que aquesta controle el Consell de Ciutadania Corporativa”, critica la diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol.
Albiol explica que Esquerra Unida no comparteix aquest projecte de llei, “perquè el seu contingut deixa molt clar que la única cosa que es busca és minvar el protagonisme de les ONG’s, les quals haurien de ser les agents actius de la cooperació. Pel contrari es dona prioritat al paper de les empreses, les quals haurien de ser, exclusivament, finançadores o col·laboradores dels agents que en l’actualitat desenvolupen amb professionalitat i eficàcia eixa tasca”.
Esquerra Unida recorda que aquestes empreses “no tenen ni els mitjans ni les capacitacions per decidir les línies estratègiques de projectes de solidaritat, ni molt menys per fer-ne el seguiment. Seria, per tant, totalment inadequat i ineficient que l’Administració tractara de dotar-les d’eixos instruments”.
La diputada d’esquerres assenyala a més que el que pretén aquest projecte de llei és que el Consell de Ciutadania Corporativa “estiga controlat absolutament per l’Administració i que no s’incloga ni tan sols a les ONG’s, cosa que ens sembla una barbaritat”.
Esquerra Unida també rebutja que la nova normativa que vol traure endavant el PP permeta que la Generalitat puga fer accions publicitàries en favor de determinades empreses i aquestes acaben beneficiant-se de la propaganda institucional. Ens sembla absolutament rebutjable”.
València, a 2 d’octubre de 2009
GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA