dimarts, 11 de novembre del 2008

Nota de Premsa ESQUERRA UNIDA

Esquerra Unida adverteix que l’informe dels serveis jurídics de les Corts considera que l’expulsió de Glòria Marcos “afectaria als seus drets com a diputada”

La portaveu de la Comissió Permanent d’EUPV, Marga Sanz, afirma: “PP i PSPV-PSOE tenen a les seues mans respectar la voluntat de l’electorat, ja que l’informe deixa en mans de la Mesa de les Corts la presa de qualsevol decisió respecte de l’expulsió”. Sanz espera que la Mesa atenga les consideracions de l’informe, “el qual subratlla que no existeix precedent d’un cas com aquest, ja que la figura del diputat no adscrit ha sigut introduïda amb l’objectiu de limitar els efectes del transfuguisme i l’informe deixa molt clar que no és el cas de Glòria Marcos”.
Esquerra Unida recalca que l’informe dels serveis jurídics de les Corts adverteix que l’expulsió de Marcos “suposaria una reducció de les seues facultats, introduint limitacions en el seu exercici de participació política i provocant conseqüències que afectarien al mandat representatiu de la diputada i a l’activitat ordinària i l’estructura orgànica de la institució parlamentària”. La portaveu de la Comissió Permanent d’EUPV assegura que consumar l’expulsió “seria un frau a l’electorat i als ciutadans que han dipositat la seua confiança en la candidatura encapçalada per Glòria Marcos”.
A més, l’informe jurídic considera raonable que la Mesa de les Corts comprove el necessari compliment d’una sèrie de garanties mínimes en el procediment d’expulsió de Marcos abans de que siga expulsada de manera definitiva i passe al grup de no adscrits. “Unes garanties mínimes que no s’han respectat”, puntualitza Sanz.
La Comissió Permanent d’Esquerra Unida subratlla que l’informe jurídic afirma que no ha tingut en compte els escrits que Glòria Marcos adreçà a la Mesa de les Corts sol·licitant el seu empar. Marga Sanz reclama que aquestos escrits “siguen estudiats i valorats per la Mesa”.
València, 6 de novembre de 2008.
GABINETE DE PREMSA DE ESQUERRA UNIDA