divendres, 9 de març del 2007

Nota de prensa

Esquerra Unida del País Valencià
Col·lectiu de Monòver

Nota de premsa 6 de març 2007

Per un urbanisme sostenible
L’aprovació provisional de Pla General d’Ordenació Urbana pel Ple de l’Ajuntament de Monòver, el passat 22 de febrer, ha provocat un gran interès general en els grups polítics , les associacions cíviques i gran part de la població, que observen, expectants, la política urbanística del nostre Ajuntament. També, els mitjans de comunicació s’han fet ressò de la notícia, situant la política urbanística monovera en la primera plana de l’actualitat, com ve passant a la major part de la nostra geografia.
La postura del col·lectiu d’Esquerra Unida sobre la aprovació provisional de la revisió del PGOU, és la mateixa que hem vingut defensant els anys que hem tingut presència municipal. És a dir: ens oposem a una revisió del Pla General que siga pitjor que l’actual. I, per les dades que tenim, la revisió aprovada disminueix les proteccions especials, les reserves agrícoles i creixen de forma desmesurada les zones urbanitzables i els nivells edificables en el casc històric, minva la protecció i creix l’especulació, o siga, és pitjor que el vigent, i, en conseqüència, no estem d’acord amb aquesta aprovació del Ple Municipal.
Esquerra Unida, sempre s’ha oposat a una revisió pitjor que la vigent. Ens vam oposar en 1993 quan es va adjudicar, sense concurrència pública, a dit, la revisió del PGOU, i vam provocar la primera crisi en el govern presidit per José Ginés.
En 1995 el govern PP-PSOE-EUPV va reprendre la revisió constituint una comissió encarregada de dirigir la revisió, amb presencia de tots els grups polítics municipals. En 2003, quan la revisió estava pràcticament acabada, i gestionada per una Comissió Especial amb tots els grups polítics, una revisió que millorava el antic pla, va aparèixer la proposta de contemplar una gran urbanització allunyada del casc urbà, i ens vam oposar i vam parar la tramitació, davant la proximitat de les eleccions municipals.
En el nostre programa electoral de 2003, referent a l’urbanisme, expressàvem la nostra proposta amb les següents paraules: “Volem que el nou PGOU definexca una ciutat amb més humanitat, pensant en el vianants de totes les condicions, defensant un model de poble que no pare de créixer ordenadament, ampliant el sol urbanitzable als voltants dels nuclis urbanitzats, i oposant-nos a un creixement desintegrat i desorbitat, perquè suposa un greu perill per a la nostra qualitat de vida i una herència ingrata per als nostres successors. “ i continuàvem afegint propostes de recuperació, conservació i gestió del territori comú que tornarem a proposar en el programa electoral de 2007.
Els resultats electorals de les passades eleccions ens van deixar fora de l’ajuntament, per això la nostra prudència i expectació en la present legislatura. Les nostres propostes havien estat rebutjades per la majoria de la població i les contraries havien obtingut la majoria del vots i la responsabilitat d’acabar la revisió del PGOU.
Ara, davant les properes eleccions, és el moment de reafirmar-nos en la nostra postura, perfilar les propostes del nostre programa electoral, i oferir el nostre compromís per a complir-les. Considerant que l’aprovació definitiva de la revisió del PGOU li correspondrà al nou Ajuntament, treballarem per aconseguir el major suport possible a la nostra candidatura, per tal d’impedir l’aprovació definitiva de un PGOU pitjor que el que tenim vigent.
Sempre estarem amb els que defensen un urbanisme sostenible, i sempre donarem suport a les organitzacions cíviques que es mobilitzen per a impedir els abusos urbanístics que des de les administracions s’aproven.
En el nostre programa electoral i en els nostres actes de campanya continuarem exposant les nostres propostes sobre urbanisme.
Monóver 6 de març de 2007